Blog Post

News from us
09 September 2016

Liebe iscreamradio

||
0 Comment
|

Συνέντευξη Liebe iscreamradio

River Party 2016..

Μια ωραια συνάντηση.Μια υπέροχη μπάντα που μας μαγεύει εδώ και χρόνια με τις μουσικές τους.Μιλάμε φυσικά για τους Liebe (Dimos Zachariadis & George Begas)….

Βρήκαμε λίγο χρόνο και μιλήσαμε με τον Δήμο (Dim Zach) για την πορεία της μπάντας , τα μελλοντικά τους σχέδια και όχι μόνο…..

liebe1

 

1. Από που είναι εμπνευσμένο το όνομα και έτος δημιουργίας της μπάντας.

Το liebe το διαλέξαμε εντελώς τυχαία. Είναι ένα αρκετά ευηχο και επιπλέον δηλώνει την αγάπη μας για την μουσική. Φέτος συμπληρωσαμε 7 χρόνια σχέσης χωρίς να νιώθουμε ότι έχουμε κουραστεί. Νομίζω ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας όμορφης μουσικής πορείας.

2. Μουσικές επιρροές και είδος μουσικής της μπάντας

Οι liebe ανέκαθεν άκουγαν τραγούδια. Με στίχο, ρεφρέν, κουπλε και άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα τραγούδι που θέλει να δημιουργεί συναισθήματα. Τραγούδια του παρελθόντος που θα μείνουν για πάντα ζωντανά. Η μουσική που παίζουμε θέλουμε να έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά με κύριο χαρακτηριστικό την μελωδία. Είτε ηλεκτρονική είτε με πιο indie καταβολες αλλά πάντα μελαγχολική και ταυτόχρονα χαρούμενη.

3. Δισκογραφία Φέτος κυκλοφορεί το τέταρτο άλμπουμ μας με τίτλο Revolution of love.

Παράλληλα έχουμε σε ψηφιακή μορφή διαθέσιμες παλαιότερες δουλειές μας καθώς και δεκάδες τραγούδια, συνεργασίες με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Μέσα στο 2016 θα ολοκληρωθεί και το πέμπτο μας άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει αρχές του νέου έτους.

4. Πρώτος δίσκος

Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ήταν του Michael Jackson το Τhriller.

5. Πως βλέπεις την μουσική σκηνή στην Ελλάδα και αν σκέφτεσαι ελληνικό στίχο σε επόμενη δουλειά.

Δεν είναι και τόσο καλά τα πράγματα στην εγχώρια σκηνή. Ένας σύνολο πραγμάτων οδήγησαν τις μουσικές προτιμήσεις του κόσμου σε διαφορετική κατεύθυνση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ζήτηση ούτε προσφορά σε αγγλόφωνα σχήματα.Πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει αλλά χρειάζεται υπομονή και αρκετή δουλειά. Εμείς σαν liebe επιμένουμε στον αγγλικό στίχο, ως μέσο να ταξιδέψει η μουσική μας και εκτός Ελλάδος.

6. Στην Ελλάδα έρχονται πολλά αξιόλογα συγκροτήματα.

Ποιο είναι το καλύτερο live που έχετε δει τελευταία και με ποιους θα θέλατε να είσαστε μαζί στην ίδια σκηνή. Από τις καλύτερες συναυλίες τελευταία φυσικά αυτή των Muse. Αν θα μπορούσαμε να μοιραστούμε την ίδια σκηνή με κάποιους αυτοί θα θέλαμε να ήταν οι Pet Shop Boys.

7. Εντυπώσεις από το river party.

Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι πως γίνεται χιλιάδες νέοι να έχουν εντελώς διαφορετικά μουσικά γούστα από νέους της δικής μου γενιάς. Επιπλέον μέσα απο αυτό το φεστιβάλ διαπιστώνεις ότι η τηλεόραση έχει ακόμα δύναμη.

8. Μελλοντικά σχέδια.

Πραγματικά νιώθουμε ότι δεν έχουμε ακόμα εκπληρώσει όλες μας τις μουσικές φαντασίωσεις. Θα συνεχίζουμε να βγάζουμε δίσκους ενώ παράλληλα θα προσπαθησουμε να αυξησουμε τον αριθμό των συναυλιών μας τόσο στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.

9. Ένα μήνυμα για τους ακροατές του iscreamradio

Θα θέλαμε να τους πούμε ότι είναι σε πολύ καλά μουσικά χέρια. Οι εμπνευστες του iscreamradio είναι άνθρωποι που αγαπάνε την μουσική και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Εμείς είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε τέτοιους συνεργάτες αλλά πάνω από όλα τέτοιους φίλους.

Liebe Official Page: http://www.liebe.gr/

Facebook:
https://www.facebook.com/Liebeofficialpage/

|

Leave a Reply